David

En allsidig og profesjonell sirkusartist

Hvem er David?

David er en allsidig artist som kan mange ulike triks og kunster. Sirkuskarrieren hans startet i kunst- og kulturgruppa ACJP i Peru, der han lærte blant annet med stylter, musikk, sjonglering og dans. Han er opptatt av vise at sirkus er “bare” er underholdning utenom det vanlige, men det kan være livsforandrende om det blir brukt på riktig måte.

David sitt første møte med Sirkus ble et øyeblikk som han fortsatt husker den dag i dag. En dag da David var på vei til skolen, så han noen veldig lange personer som trente i sanden like utenfor der han bor. Han ble veldig imponert og begynte å lure på hva som gjorde de så veldig lange. Senere fortalte en av kompisene til David at han hadde oppdaget en gruppe som hadde gratis kurs innenfor stylter. Etter å ha sett de lange personene som trente utenfor hans eget hjem, kunne han ikke unngå å bli med kompisen for å være med på disse kursene. Dette ble starten på David sin sirkuskarriere, hans deltagelse og hans tid som frivillig i gruppa ACJP. David prøvde ut alle kursene de tilbydde på gruppen: Musikk, dans, stylter, akrobatikk, teater og capoeira. På kursene fant han også sin livs store kjærlighet: sjonglering. 

Mammaen til David sier fortsatt den dag i dag at ACJP er og blir David sitt andre hjem. Han tilbragte alle sine ledige timer for å øve på nye sjongleringstriks, være med venner og å til slutt selv undervise innenfor sjonglering , stylter og akrobatikk. Noen kan si at sirkus og sjonglering kun er en hobby eller en jobb, David er uenig, og det vet han at flere av deltagerne på ACJP også mener. Selv om David har hatt en trygg og god oppvekst, legger han ikke skjul på at nettopp sirkus kan ha bidratt til å holde han ute av gatemiljøet i Pachacutec. For det er nettopp det som er målet til ACJP; å gi barn og unge en mulighet til å velge et liv innenfor lovens rammer. Ved å gi barn- og unge et fristed på ettermiddagen og i feriene kan ACJP gi barna gode rollemodeller samt gi de gleden av å mestre utfordringer.  ACJP sine frivillige bruker å si at når barn og unge har deres gruppe å gå til, har de ikke tid til å finne på noe tull. Gruppa sitt store mål er nemlig å unngå at flere barn – og unge blir innblandet i de ulike gjengmiljøene som oppstår i utkanten av Lima. Dette kan David med hånda på hjertet si fungerer.

Mer om David

For å kunne lære mest mulig gikk David 2 år på circo Etno, en sirkusskole i Perus hovedstad. Han har også dratt på ulike festivaler i Sør-Amerika og senere i Europa. På disse festivalene har han skaffet seg et unikt nettverk og lært ulike måter kultur påvirker sirkuskunstene.   

Det at kursene på ACJP var så mangfoldig, kombinert med kunnskapen han samlet på de ulike festivalene, gjør at David lager unike show den dag i dag. Han kan blande inn elementer fra dans, akrobatikk, musikk og ulike grener med sjonglering. David er også den eneste artisten i Trøndelag som sjonglerer på innsiden av en stjerne fylt med flammer. Han er heller ikke sjeldent å se i høyden, enten på sin nesten to meter høye enhjulssykkel eller dansende på de høyeste styltene. Vi kan derfor anbefale han både som artist for spektakulære show, men også for mingling der man ønsker en som kan trekke til seg oppmerksomheten fra menneskers travle hverdag. Og hva er vel ikke bedre enn ballongkunster når du først har trukket til deg oppmerksomheten til de minste? David er rett og slett den fødte underholderen som kan tilpasse show og/eller mingling til hva det nå enn er du som kunde måtte behøve. 

David jobber nå som sirkus lærer på kulturskolen i Trondheim og i Melhus. Så om dere ønsker en time eller ti med litt undervisning, er David rette person å bestille. Siden han selv opplevde viktigheten med kvalifiserte og motiverende lærere, er dette verdier han selv setter høyt når han skal ha sirkusskole for våre kunder. Vi kan love at David kan gi undervisning til alle nivåer for alle mennesker i alle aldre. 

Om du fortsatt ikke er overbevist, så har David to verdensrekorder! En med isolerende sjonglering med fem baller og en med tre kjegler syklende på en enhjulssykkel. Så hva er det å tenke på? Book David til ditt neste event for et opplegg du sent vil glemme! David er klar!