Andreas

Et minneverdig og imponerende show

Hvem er Andreas?

Dersom du er ute etter å heve arrangementet ditt til nye høyder, er Andreas den rette mannen for oppgaven! Han er en mester på hattesjonglering, men i hans øyne kan alt brukes som sjongleringsobjekter.

Andreas startet sirkuskarrieren på Fjordane Folkehøgskule, deretter gikk han på sirkusskolen Sasak i Finland. Der gjorde han både enhjulssykkel og par-enhjulssykkel (altså to personer på en enhjulssykkel - wow!). Som om ikke dette var nok, kan han også spille gitar mens han balanserer på toppen av enhjulssykkelen.

Andreas er vår aller beste sirkusskolelærer, med erfaringer fra Norge, Finland og andre land. Når han underviser tar han seg god tid til hver elev og sørger for at alle blir sett, og gir gode tips for at deltakerne skal få en god mestringsfølelse.

Gjør deg klar til å bli imponert!

Andreas startet med sirkus på Fjordane Folkehøgskule. Der fikk han mye tid til å trene på mange forskjellige sirkusdisipliner, bl.a. trapes, stram line, sjonglering, akrobatikk, uttrykk på scenen, teater, enhjulsykkel og parakrobatikk. Der var han i to år (det andre året som stipendiat). På folkehøyskolen øvde han også på piano, gitar, munnspill og fløyte. Dette kombinerte han med sirkusdisipliner. Begge skoleårene satte de opp to forestillinger, som også ga Andreas mer erfaring som artist på scenen.

Etter det søkte han på en skole i Finland. Etter flere dager med audition, så var han fortsatt en av de som var igjen til slutt. Senere den sommeren ble han oppringt av lederen for Sasak. Han hadde kommet inn! Nå kunne han fokusere 100% på sirkus.  

I Finland øvde de på et bredt utvalg av disipliner det første året, så spesialiserte de seg mer og mer de to siste årene. Der prøvde han også disipliner som han ikke hadde prøvd før: Russian swing, Banquin, ultimate wheel og teeterboard. De hadde også uttrykk på scenen, ballett, moderne dans og jazzdans. Hoveddisiplinene hans ble til slutt par-enhjulssykkel og enhjulssykkel + hattesjongelring. På Sasak hadde de også to forestillinger i skoleåret. I tillegg arrangerte skolen en fantastisk festival (Kukkofestivaali) hvert år med elevene fra skolen og tidligere elever/artister som har gått på skolen! 

Deretter dro han tilbake til Trondheim, byen han vokste opp. Det var der han kom i kontakt med Sirkus Agio, og samarbeidet begynte. Sammen med Sirkus Agio har Andreas hatt mange show for store og små. Både på festivaler, bursdager, premierer, jubileum og kjøpesentre. Med Bjørn, Kristian og David har han laget energiske og rolige nummer som inneholder både sjonglering med klær, hatter og lyskjegler. Som om ikke dette var nok, så har de vært både på enhjulssykkel eller stylter mens denne sjongleringen foregår!

De ulike tjenestene

Vi har mange forskjellige tjenester vi leverer i Sirkus Agio, og Andreas er med på de fleste. Han er en allsidig mann som har fått prøvd mye forskjellig og vært med og utviklet en hel del her hos oss. Det skal godt gjøres å stille ham et spørsmål om Sirkus Agio som han ikke kan svare på. Vi leverer show som er noe av Andreas sin spesialiteter, i showene våre vil man kunne få se en hel haug av forskjellige triks innenfor sirkusbransjen. Vi vet av erfaring at det kan hende du som publikummer eller kunde ikke visste det var mulig å gjøre slike sirkustriks. Selv om showene våre “bare” varer i fem til tjue minutter, vet vi artister like godt som alle dere andre som har prøvd å øvd på noe som er vanskelig, at det ligger utallige treningstimer bak hvert eneste triks og hver lille detalj. Noe av det du kan se på scenen er det faktisk kun et fåtall i Norge som kan klare å få til. Dette er vi er veldig stolte av! 

Vi har også hatt stort fokus på at alle artistene skal ha mulighet til å utvikle seg, og artistene har i stor grad laget showene selv. Det er noe vi alltid pleier å fortelle til de vi leverer sirkusskole til (ja, vi leverer også sirkusskole, det kan du lese mer om lenger ned på siden). Til dem pleier vi å fortelle at “det umulige tar bare litt lengere tid”. Dette er noe som kanskje kan være utfordrende å tro på, men hvis man ser tilbake på sitt eget liv vil man også kunne huske at det var utfordrende å lære seg å sykle, skrive og kjøre bil i starten. I ettertid ser man at man fikk det til, det man trengte var stort sett bare hard jobbing! Og det har artistene våre også erfart. Heldigvis blir resultatet at de kan levere enestående show og underholdning med fantastiske triks til alle slags arrangementer, eventer og fester!

Tilbake til sirkusskole, som vi også leverer. Her er Andreas den aller beste av oss på teamet. Vi andre er også flinke, men han er noe for seg selv! Vi legger opp enhver sirkusskole slik at det passer best mulig for de som skal være der. På sirkusskole underviser vi blant annet i disiplinene sjonglering, diabolo og tallerken (som man får til å spinne på en pinne). Som oftest har våre kunder laget et påmeldingsskjema slik at de som vil kan melde seg på. Her underviser vi både barn, voksne og ungdom. Sirkusskolen er veldig populær å legge til etter et show. Da vil elevene få mulighet til å se hva som er mulig å få til bare man jobber hardt nok. Sirkusskolen kan vare i en time eller mer, dette er opp til dere som kunde. Vi har god erfaring med å undervise i sirkusskole og kan gjerne anbefale dere hvor lang tid den bør vare dersom vi får informasjon om hvem som skal være med på sirkusskolen.Det er også mulig å bestille sirkusskole som ikke har påmelding. En slik løsning kaller vi gjerne drop-in sirkusskole. Dette er fint dersom man ønsker at folk kan komme og gå som de vil, prøve seg fram i ulike disipliner og få hjelp, men at de ikke trenger å være med på et helt opplegg med mange ulike leksjoner.

Så har vi jo mingling, noe av det som vi leverer mest av. Når vi gjennomfører mingling går for eksempel artisten Andreas rundt på eventet og sjonglerer med sine hatter, David sykler rundt på sin høye enhjulsykkel, og Kristian sjonglerer med lysende kjegler. Artistene går da rundt blant publikum på arrangementet og gjør uformelle triks. Her leverer vi selvfølgelig det som passer best til deres arrangement! Vi ser på hvem som er publikumet og snakker med deg som kontaktperson om dere har noen spesielle ønsker, og tilpasser oss slik at det blir en godt integrert del av arrangementet. Det kan for eksempel passe veldig bra med ballongfigurer på et familiearrangement, og på en firmafest kan det passe bra med sjonglering med flammer. Det meste er mulig!