Kristian

Et forrykende sjongleringsshow for alle aldre

Hvem er Kristian?

Kristian er en av Sirkus Agios fremste sjonglører. Du kan se han sjonglere med baller, kjegler, ringer, og av og til, brennende fakler!

Kristian har sjonglert siden 2010 og er en dyktig sjonglør som trener mye. Han har hatt over 250 sirkusshow! Blant annet i Olavshallen, på Barnas Bluesfestival, og på mange ulike større og mindre arrangementer. Han har også deltatt på UKM. Kristian kan mange andre sirkusdisipliner i tillegg. Han er nemlig  også en fremragende enhjulssyklist, og han kan gå på meterlange stylter og gjøre mange triks med diabolo. Møter du han, kan vi garantere imponerende kunster og store smil blant dem som ser på!

Våren 2021 kunne Kristian glede seg over å ha tatt verdensrekorden i sjonglering med fire kjegler, men det varte ikke lenge. Omtrent en uke etter kom kollegaen David og slo han med et par minutter! Kristian er kun 22 år, men han har sjonglert og drevet med underholdning mer enn halve livet. Vi spurte han hvorfor han liker å underholde, da svarte han: “Fordi jeg liker å se andre mennesker glade!” Det kan vi merke, for i showene hans pleier det å være fantastiske kunster og et hint av humor, og andre ablegøyer som gjør at publikum smiler og ler.

Underholdningen Kristian leverer kan tilpasses til ethvert arrangement. Han skreddersyr gjerne for deg slik at det blir en så god opplevelse som mulig. Hva med et familievennlig show med sjonglering, dans og morsomheter, avsluttet med ballongfigurer til alle barna? Eller hva med en fortryllende oppvisning med flamme- og lyskjeglesjonglering til firmafesten, eventet eller nyåpningen? Han samarbeider også med de andre artistene, slik at man kan bestille det vi kaller duoshow. Dette er minst dobbelt så imponerende, og gir alltid opplevelser publikum sent vil glemme. Dersom man kombinerer underholdning med en eller flere av Sirkus Agio sine utleiemaskiner, for eksempel popcornmaskin eller slushmaskin, blir sirkuset komplett!

Vi har vært mange forskjellige steder og levert underholdning og utleiemaskiner til hele Norge. I avsnittene under vil vi fortelle om noen av de oppdragene vi husker aller best.

Magisk mingling i mørket

Dette er fra en gang på senhøsten. Det begynte å bli kaldere, noe is var det på bakken, og is og enhjulsykkel er neppe noe som passer godt sammen. Det tenkte ikke vi på, men før vi skulle starte oppdraget gikk vi oss en liten tur, og skulle teste det å sykle enhjulsykkel. En av våre artister fikk så vidt kommet seg opp på enhjulssykkelen, før den forsvant under artisten. Like etter lå artisten langflat på ryggen. Heldigvis gikk det bra, og vi lærte at vi måtte være litt forsiktige med kombinasjonen asfalt, is og enhjulssykkel. Vi fant ut at det beste ville være å sykle på grusen. Hva slags oppdrag kunne dette være, der en artist nesten ofret livet til asfalten? Jo, det var utendørs mingling, og det var stelt i stand med lys, og rykende ferskt popcorn. Men vi kunne ikke begynne helt ennå, vi måtte vente til det ble mørkt. Men ikke bare litt mørkt, som vi vet i november i Norge begynner det å bli fort mørkt på ettermiddagen. Vi stilte oss opp og var klare til å begynne, mørket kom sigende på. Vi skulle starte å sjonglere når det var blitt helt mørkt. Så hva gjør vi for å kompensere for manglende dagslys? Vi har lyslenke på enhjulssyklene og bruker våre fantastiske lyskjegler. Det startet å strømme på med folk, og ikke bare hvilke som helst folk, men våre favorittfolk -  Det var nemlig glade folk, folk som skulle kose seg! Sant nok så hadde ikke alle et smil om munnen, men det var før de så oss. Da de så oss måtte de smile, mange måtte også ta frem mobilen og fortelle sine venner og bekjente hva de fikk se. Nå hadde alle publikummerne satt seg ned, og det under åpen himmel. Med ett hørte alle en lyd, “klapp, klapp, klapp”. Hva er det som kommer der borte? Det er en vogn, nærmere bestemt hest og kjerre. Og bak hesten var det, nei man kunne knapt tro sine egne øyne -  i vogna satt prinsen og prinsessen! Ja, for dette var nemlig premieren på selveste den norske versjonen av “Tre nøtter til Askepott” som utekino i Trondheim. Magisk!

Show til glede for store og små.
Sol, fint vær og glade mennesker, hva kan vel være bedre enn det? Jo, det skal vi fortelle dere: Sol, fint vær og glade mennesker som skal se på show og få ballonger etter showet! Det var en perfekt dag, kunden var så glad for å se oss. Alle hadde fått god mat av en foodtruck som var bestilt til arrangementet. Det var ikke lenge igjen nå, vi ventet bare på at funksjonærene skulle si noen ord, og så skulle Kristian få lov å gjøre det han kan best, nemlig å ha show. Så startet han, en, to og tre kjegler opp i luften, musikk i bakgrunnen. Flere kjegler skulle han kaste opp i luften. Spenningen var til å ta og føle på. Kunne han klare å sjonglere med fem kjegler på en gang? Publikum venter i spenning, musikken gjør alt mere nervepirrende. Han kaster alle kjeglene opp i lufta, det går et unisont gisp i publikum. Alle holder pusten i noen sekunder, før bakken begynner å riste og publikum reiser seg og klapper alt de makter for det utrolige de ser på scenen. Kristian ser på publikum og smiler, det er noe av det beste som finnes, og publikummerne ser på hverandre, og det er ikke mulig å holde seg lenger, de må smile de óg. En enorm jubel, og da de får vite at Kristian skal brette ballonger til alle de som vil ha det etter showet, er det som om det går et startskudd gjennom lufta. Alle løper bort til der det skal deles ut ballonger, det er så vidt Kristian rekker å drikke litt vann før det er igang igjen! Det blir delt ut ballongfigurer til store og små, noen vil ha spiderman og andre vil ha sommerfugler. Det er ikke måte på hvor glade de blir av ballonger, en vil til og med ha en ballongmotorsykkel! En motorsykkel av ballonger, det går vel ikke? Jo, sier Kristian, la oss sette i gang, og etter et minutt har han faktisk laget en motorsykkel av en ballong, og gutten som fikk den var overlykkelig! Det er små gleder, men det er de som gjør livet litt mere gledelig - både for publikum og oss artister.

Sirkusskole er morsomt og gir mestring!
To artister fra Sirkus Agio sitter på ferga, destinasjonen er kun en liten kjøretur unna. De ankommer lokalet og begynner å forberede seg til dagens oppdrag som er sirkusskole. De legger klart alt utstyret til sirkusskolen, og snart begynner det å komme barn inn døra, de gleder seg. Det er dette de skal gjøre i høstferien. Det hele starter, og barna begynner med en ball, og går videre til to og tre. “Vettu meg hva, dette var vanskelig!” sier noen. Ja, og det er vanskelig, men uten utfordringene ville det heller ikke blitt en like god mestringsfølelse når barna på slutten av sirkusskolen får til så mye mer enn da de startet. Det er dette vi jobber for: At de som er med på sirkusskole skal oppleve mestring! Så lenge man klarer å ha troen på at man kan lykkes, vil man nå langt. Og det er det mange som gjør på vår sirkusskole! 

Litt etterpå dukket vi opp i en sak i lokalavisa med litt av en tittel: “Det balla på seg i høstferien”, med flott omtale av sirkusskolen og mange fine bilder av barna som prøver seg på ulike sirkusdisipliner. Dette er meningsfullt både for oss og for de som deltar!